Multi-sensory, interactive brand experience detailing the fascinating story behind one of the UK’s most important department stores.

Collins Winning is delighted with the public’s overwhelmingly positive response to the opening of The John Lewis Partnership’s ‘The Art of Shop-keeping’. The semi-permanent installation celebrates the company’s unique heritage and charts their rise from a humble Victorian draper to a chain encompassing more than 40 stores.

Located on the third floor of their flagship Oxford Street store, the 300sqm visitor attraction includes an authentic shop front façade based on the original haberdashery store opened by the founder John Lewis in 1864.

Working alongside renowned Retail Designers Lumsden Design, the Collins Winning Team received the conceptual designs in early March and handed the project over on May 3rd – on-time & on-budget. Using our extensive experience designing and delivering branded environments we were able to inject a touch of theatre through the creative use of props, lighting, sound and smell. This experience helps to support the overall context whilst creating a suitable atmosphere that changes as guests move through the space.

The Art of Shop-keeping has now moved to The John Lewis Heritage Centre at Odney.

  • Client

    The John Lewis Partnership

  • Expo

    Visitor Attraction

  • Location

    London, UK

  • Size

    300m2

  • SHARE:
Top

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button. Read our Privacy Policy.